Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Ett stort stycke historia på Visit Blekinge

Fynden som Blekinge museum gjort i Västra Vång utanför Ronneby är extraordinära och har skapat nationellt intresse. I samarbete med Visit Blekinge är nu sommarens guidade visningar bokningsbara på visitblekinge.se 

"Västra Vång erbjuder spektakulära föremål som keltiska och romerska gjutna huvuden i brons, små guldspiraler, glas och vikingatida mynt påträffades", säger Marcus Sandekjer Länsmuseichef på Blekinge Museum. "Inte mindre än 29 så kallade guldgubbar låg också gömda i jorden - det tredje största fyndet av guldgubbar i Sverige", fortsätter Marcus.

Mycket talar för att platsen varit ett viktigt centra under järnåldern och understryker Blekinges centrala position i Östersjöområdet.

"Just den här typen av historiska upplevelser får vi återkommande frågor ifrån våra gäster och jag är övertygad att vi på vår bokningssida når nya målgrupper för besök på Västra Vång och samarbetet med Blekinge Museum känns fantastiskt roligt", säger Jens Harrysson VD på Visit Blekinge.

Under sommaren har Blekinge museum guidade visningar varje tisdag 23/6 till 18/8 kl 14.00, på kullen där fynden gjordes. Själva fynden visas på Blekinge museum i Karlskrona.

Hitta till Västra Vång:

http://kartor.eniro.se/?q=v%C3%A4stra+v%C3%A5ng,+ronneby

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445