Gå direkt till innehåll
Tre höstdagar i Blekinges natur, fulla av aktiviteter.
Tre höstdagar i Blekinges natur, fulla av aktiviteter.

Pressmeddelande -

ÄlskaHöst bjuder in till uteliv för familjer på höstlov

Under helgen som inleder lovet, 30/10–1/11, arrangeras ARK56 ÄlskaHöst ­– ett sprakande aktivt höstlovsevent i anslutning till de länkade kustlederna i biosfärområdet Blekinge Arkipelag. Det kostnadsfria eventet bjuder på ett brett och roligt program där alla punkter på ett eller annat sätt vill visa att naturen är härlig i alla årstider och lyfta de många besöksnäringsföretag som erbjuder upplevelser året om.

ARK56 ÄlskaHöst är tre dagar fyllda med aktiviteter och smakupplevelser för hela familjen och alla familjer – för äventyrarna, livsnjutarna och dem mittemellan. Eventet bjuder på möjligheter att cykla, vandra, fiska och springa för att ge några exempel. Allt sker under höstlovet, i anslutning till ARK56:s länkande kustleder i ett UNESCO biosfärområde, och allt är helt gratis!


Mängder av härliga upplevelser

Friluftseventet under höstlovets inledande helg är helt enkelt ett ypperligt tillfälle att prova på något nytt, kanske hitta en ny favorit, och att uppleva den vackra Blekingenaturen när löven glöder och skiftar i hundra olika nyanser. Simone Wenzel, projektledare på ARK56 berättar om upplevelserna som bjuds under ÄlskaHöst.

– Aktiviteterna ligger även upplagda som Facebook-evenemang och i ARK56-appen och det gör det enkelt att hitta och planera sina ÄlskaHöst-dagar. Det är svårt att välja ut bara några aktiviteter men jag delar mina favorittips här:

  • Gör höstkransar, titta på fåglar, gå en tipspromenad eller lyssna på berättelser om Ubåten i Torhamn
  • Upplev laxens liv, fiske och Mörrumsån i en guidad tur med Mörrums Kronolaxfiske
  • Upptäck Kristianopel under en historisk skattjakt för hela familjen
  • Följ med på en lugn joggingtur i Skärvas vackra, historiska miljö
  • Vandra, cykla mountainbike och ta en grillkorv vid Outdoor Eriksberg
  • Lär dig överleva i naturen med Scouterna vid Järnaviks Camping


Samla märken – det lönar sig

– Alla som deltar i en aktivitet får ett märke av oss. Om du samlar minst tre har du chansen att vinna fina priser. Märkena är också bra att ha när du besöker kaféerna och restaurangerna längs ARK56 under ÄlskaHöst. Visa upp ditt märke på Restaurang Havsviken på Dragsö, Outdoor Eriksberg, Café Sött o Salt i Kristianopel, Restaurang Kronolaxen i Mörrum, Kafé Måsen i Torhamn eller Wärdshuset Kaffestugan i Wämöparken så får du dessutom något gott. Både härliga och aktiva stunder i naturen och pauser med godsaker alltså, kan en höstlovshelg bli bättre?! 

– Mina kollegor och jag ser väldigt mycket fram emot ARK56 ÄlskaHöst eftersom vi hoppas och tror på en fin uppslutning –  på massor med nyfikna familjer som upplever Blekinges underbara natur också under hösten. Vi vill göra det lättare att hitta ut och visa att det är många företag som har sin verksamhet igång även såhär års, säger Simone avslutningsvis.

Läs mer om alla aktiviteter på www.ark56.se/älskahöst eller i ARK56-appen.

Frågor? Kontakta Simone Wenzel på simone.wenzel@blekingearkipelag.se eller 0700-10 15 76.

ÄlskaHöst arrangeras av Blekinge Arkipelag och finansieras av Tillväxtverket.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Visit Blekinge AB (svb) ägs av Region Blekinge och länets kommuner. Vårt uppdrag är, att i nära samverkan med näringslivet, ägarna, och andra offentliga intressenter skapa optimala förutsättningar för utveckling i regionen – av besöksnäring och inflyttning, talangattraktion och etableringar.

Visit Blekinge har både det nationella och internationella marknadsuppdraget och en viktig del i arbetet är att öka Blekinges konkurrenskraft genom effektiv och bred marknadsföring som stärker varumärket Blekinge. I samverkan med aktörer i länet, står Visit Blekinge AB för insatser och aktiviteter som ska öka antalet besökare enligt de mål som tagits fram i strategin för besöksnäringen och den regionala utvecklingsstrategin. Oavsett kommunikationskanal och anpassningar för de olika målgrupperna, handlar allt bolaget gör om att fler ska upptäcka och välja Blekinge.

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445