Gå direkt till innehåll
ÄlskaVår 2023 – en härligt aktiv Valborgshelg i Blekinges skärgård

Pressmeddelande -

ÄlskaVår 2023 – en härligt aktiv Valborgshelg i Blekinges skärgård

Mellan 29 april och 1 maj arrangerar ARK56 ÄlskaVår – just när lövskogen exploderar i underbar vårgrönska. Det blir en helg proppfull med friluftsupplevelser, kultur och historia längs de länkade kustlederna i biosfärområdet Blekinge Arkipelag. På programmet står aktiviteter för hela familjen och för de flesta smaker, mycket är helt gratis.

Passa på att prova på – nu längs hela vår vackra kust

Helgen är ett ypperligt tillfälle att prova på aktiviteter som du är nyfiken på, kanske hitta en ny favorithobby och se en annan ände av Blekinge? Att bara vara ute tillsammans är såklart en anledning så god som någon. Och på tal om god så har flera av serveringarna längs med ARK56 fina erbjudanden under ÄlskaVår. När du deltar i aktiviteterna samlar du klistermärken som ger dig något “extra gott” på matställena. Med tre eller fler incheckningsmärken kan du tävla om fina priser.

ÄlskaVår arrangerades också i fjol men i år bjuds det på ännu mer friluftsliv och äventyr – på flera sätt. Dels finns det programpunkter under tre dagar istället för två, dels erbjuds det nu aktiviteter i alla Blekinges kustkommuner eftersom Sölvesborg blev en del av Blekinge Arkipelag och ARK56 under 2022.

Stolt över Blekinge

Såhär säger Simone Wenzel, projektledare på ARK56 om allt som erbjuds under ÄlskaVår:

– I år har vi ett helt otroligt fint program. Barnfamiljer kan bland annat gå på spännande skattjakt i Kristianopel och lösa mysteriet med vem som har bajsat på Naturums veranda. Det finns massor med guidade turer som lyfter de många pärlorna i vårt biosfärområde. Du kan till exempel lära dig mer om Aspö och historian kring inloppet till Karlskrona, spana efter fladdermöss i mörkret och fotografera sällsynta fåglar på, och på väg ut till, Hanö i arla morgonstund.

Dagarna bjuder också på möjligheter att laga mat över öppen eld och vara i närkontakt med naturen. När jag tittar på alla aktiviteter och upplevelser i programmet för ÄlskaVår får jag verkligen en wow-känsla! Vi blekingar ska känna oss superstolta över allt det fantastiska som vår kust, skärgård och våra aktörer har att erbjuda.

Alla programpunkter under ARK56 ÄlskaVår hittar du här ARK56 #älskavår | Visit Blekinge
och i ARK56- appen ÄlskaVår längs ARK56 - Älska Vår är 3 dagar fyllda med upplevelser - 29 april till 1 maj 2023 | Naturkartan

Frågor?

Kontakta Simone på simone.wenzel@blekingearkipelag.se eller 0700-10 15 76.
ARK56 ÄlskaVår arrangeras av Blekinge Arkipelag i samverkan med Visit Blekinge.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Visit Blekinge AB(svb) ägs av Region Blekinge och länets kommuner. Vårt uppdrag är, att i nära samverkan med näringslivet, ägarna och andra offentliga intressenter, skapa optimala förutsättningar för utveckling i regionen – inte bara av besöksnäringen utan också av inflyttning, talangattraktion och etableringar.

Bolaget har både det nationella och internationella marknadsuppdraget att öka Blekinges konkurrenskraft med effektiv och bred marknadsföring som stärker varumärket Blekinge. Vi står för insatser och aktiviteter som ska öka antalet besökare enligt de mål som tagits fram i strategin för besöksnäringen och i den regionala utvecklingsstrategin. Oavsett kommunikationskanal och anpassningar för våra målgrupper, handlar alla Visit Blekinges insatser om att fler ska upptäcka och välja Blekinge.

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445