Gå direkt till innehåll
Blekinge Adventure Festival i Sölvesborg - friluftsäventyr för alla smaker

Pressmeddelande -

Blekinge Adventure Festival i Sölvesborg - friluftsäventyr för alla smaker

Den 3–5 september är det dags för Blekinge Adventure Festival i Sölvesborg. På programmet står aktiviteter på land och till havs för våghalsar, den som söker lugnet och allt däremellan. Festivalen är en arena där aktörer inom outdoor, äventyr och aktiv fritid i Blekinge och nyfikna besökare möts.

Festivalen bjuder bland annat på möjlighet att prova på att laga mat över öppen eld, övernatta i vindskydd, testa yoga och ridning och känna magpirret i en snabb båt, friluftsloppis och utomhusbio. Aktiviteterna är utspridda över hela kommunen och besökarna kan bestämma sig för vad de vill prova på genom att kika in på festivalens webbplats eller Facebook-sida. Vissa aktiviteter kräver förhandsbokning.

Passa på att prova något nytt!
– Festivalen är ett utmärkt tillfälle att upptäcka nya favoriter, hitta motivation och inspiration i den underbara miljö som vi blekingar kallar "himma". Och eftersom programmet är väldigt brett med allt från action till avkoppling och matlagningstips från Sveriges Mästerkock 2019, vågar vi lova att alla hittar något som passar just dem. säger Sara Dahlberg och Sanna Persson, Näringslivsutvecklare på Sölvesborgs kommun som arrangerar evenemanget tillsammans med Mjällby AIF, SölvesborgMjällby Sparbank, Hälleviks camping, Visit Blekinge och Region Blekinge.

Invigningskväll på Strandvallen
Blekinge Adventure Festival invigs på Strandvallen, fredag 3/9 kl 18. Där fortsätter kvällen med allsång tillsammans med Allsångsbandet och Hampus Nennesson och Bohemian Rhapsody som utomhusbio på A-plan. Mikrobryggerierna RajRaj och Brygghus 19 finns på plats och Sölvesborgs Golfkrog erbjuder matservering.

Så säger utställarna
Sofia Lindqvist Lacinai – Sweden Rock Festival:
"Blekinge Adventure Festival är ett kul och positiv händelse för oss som bor och verkar här i
Sölvesborg. Sweden Rock kanske inte kan räknas som en friluftsaktivitet direkt, men festivalen går ju av stapeln utomhus och är definitivt ett äventyr – så självklart passar vi på och blir en del av programmet! Det blir tipsrunda, grillad korv och erbjudande i vår butik i Norje, och alla är välkomna!"

Hampus Södergren - Hanö Dyk & Ribcharter:
"Festivalen är ett härligt initiativ som knyter samman aktörer på ett fantastiskt sätt, vilket resulterat i nytänkande och häftiga samarbeten. Det är ett utmärkt tillfälle att prova på flera aktiviteter och njuta
av Blekinges unika natur."

Har du frågor? Kontakta:
Sanna Persson
0456-81 61 65
sanna.persson@solvesborg.se


eller..

Sara Dahlberg
0456-81 60 67
sara.dahlberg@solvesborg.se

Kategorier

Regioner


Visit Blekinge AB (svb) ägs av Blekinges kommuner och Region Blekinge. I nära samverkan med ägarna, andra offentliga intressenter och näringslivet skapar vi optimala förutsättningar för utveckling – av besöksnäring och inflyttning, talangattraktion och etableringar i regionen. Visit Blekinge har både det nationella och internationella marknadsuppdraget och en viktig del är att stärka Blekinges konkurrenskraft genom effektiv och bred marknadsföring av varumärket Blekinge. I samverkan med aktörer i länet står Visit Blekinge för insatser och aktiviteter som ska öka antalet besökare enligt de mål som tagits fram i strategin för besöksnäringen och den regionala utvecklingsstrategin. Marknadsuppdraget genomförs med kommunikation som bearbetar olika marknader och målgrupper med anpassade budskap och erbjudanden i de kanaler som passar bäst för ändamålet. Bolagets digitala närvaro är stark, på webbplatsen www.visitblekinge.se och i olika sociala medier men Blekinge marknadsförs även genom PR-kampanjer, mässverksamhet och researrangörer. Oavsett kanal och specialanpassningar för målgrupp handlar allt arbete om att lyfta kännedomen om Blekinge och få fler att välja vårt län. Ett starkt varumärke ger stark attraktionskraft!

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445