Gå direkt till innehåll
Bild från Bildbyrån/SvFF
Bild från Bildbyrån/SvFF

Pressmeddelande -

Fotbollsfest när ungdomslandslag spelar turnering i Blekinge

Under perioden 10–23 maj ska det spelas massor av landslagsfotboll runtom i Blekinge. Då avgörs nämligen UEFA DEVELOPMENT TOURNAMENT för både pojk- och flicklandslagen födda år 2006, och inte mindre än tolv landskamper går av stapeln i tre av länets kommuner. 


Jörgen Larsson, evenemangschef på Svenska Fotbollförbundet (SvFF) berättar att de haft ögonen på Blekinge en period: ”Vi har länge varit intresserade av att förlägga ungdomslandskamper i Blekinge och nu var tiden mogen för att hålla både pojk- och flickturneringen just där, under av maj 2022. Vi ser väldigt mycket fram emot de två veckorna i maj.”

Lag från när och fjärran

I flickornas turnering deltar Sverige, Frankrike, Norge och USA. Pojklagen kommer från Sverige, Irland, Island och Schweiz. Samtliga lag ska utgå från Ronneby och matcherna spelas på Brunnsvallen i Ronneby, Asarums IP i Karlshamn och Västra Mark i Karlskrona.

Roligt att kunna motivera och inspirera

Det internationella arrangemanget möjliggörs av Blekinge Fotbollförbund, med stöd av RF-SISU Blekinge och Visit Blekinge. Mathias Roos, distriktidrottschef på RF-SISU Blekinge kommenterar nyheten såhär: ”Det ska bli väldigt roligt att samarbete regionalt för att genomföra turneringarna ihop med Svenska Fotbollförbundet. Det utvecklar både våra lokala samarbeten med föreningarna och ger oss chansen att inspirera fler unga tjejer och killar att börja med fotboll.”

Magnus Karlsson, kanslichef Blekinge Fotbollförbund fyller i: ”Vi ser naturligtvis mycket positivt på att vi som distrikt blir tilldelade landskamper. Det motiverar oss att fortsätta samarbeta, föreningarna emellan och bygger en stolthet ur enskilt föreningsperspektiv”.

Attraktionskraft och förlängd säsong

De positiva effekterna av turneringarna sträcker sig dessutom bortom det idrottsliga. Det poängterar Mattias Pettersson, destinationsutvecklare på Visit Blekinge: ”Sådana här samarbeten är fina exempel på hur vi kan öka Blekinges attraktionskraft genom att arrangera större evenemang som UEFA DEVELOPMENT TOURNAMENT. Eftersom det ligger i maj, utanför vår högsäsong, gagnar det naturligtvis också den regionala besöksnäringen.


Fakta

UEFA DEVELOPMENT TOURNAMENT spelas på tre orter i Blekinge under perioden 10–23 maj 2022. De lokala samarbetsföreningarna är FK Karlskrona, Ronneby BK och Asarums IF. Totalt kommer det att spelas tolv ungdomslandskamper i Blekinge under tvåveckorsperioden.

Deltagande nationer

Flickor 16: Sverige, Frankrike, Norge, USA

Pojkar 16: Sverige, Irland, Island, Schweiz


Frågor? Kontakta Gert Nilsson, SvFF på 0708-66 98 98.

Ämnen

Kategorier


Visit Blekinge AB(svb) ägs av Region Blekinge och länets kommuner. Vårt uppdrag är, att i nära samverkan med näringslivet, ägarna och andra offentliga intressenter, skapa optimala förutsättningar för utveckling i regionen – inte bara av besöksnäringen utan också av inflyttning, talangattraktion och etableringar.

Bolaget har både det nationella och internationella marknadsuppdraget att öka Blekinges konkurrenskraft med effektiv och bred marknadsföring som stärker varumärket Blekinge. Vi står för insatser och aktiviteter som ska öka antalet besökare enligt de mål som tagits fram i strategin för besöksnäringen och i den regionala utvecklingsstrategin. Oavsett kommunikationskanal och anpassningar för våra målgrupper, handlar alla Visit Blekinges insatser om att fler ska upptäcka och välja Blekinge.

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445