Gå direkt till innehåll
Fullt digitalt hus på träff om pandemistöd för besöksnäringen i Blekinge

Pressmeddelande -

Fullt digitalt hus på träff om pandemistöd för besöksnäringen i Blekinge

Hela 60 personer deltog när Visit Blekinge bjöd in till digitalt uppstartsmöte i projektet CoTourism. Projektet hjälper Blekinges besöksnäring med insatser som utvecklar affärerna och ökar intäkterna under perioden 2020-2023. Kostnaden för företagen? Noll kronor – något som är väldigt välkommet i en grupp företagare som drabbats hårt av pandemin.

I förmiddags möttes 60 taggade besöksnäringsaktörer i den digitala sfären för mingel, projektpresentation och gruppdiskussioner om branschens utmaningar och möjligheter, pandemins effekter och analys av trender på uppgång. Tekniken skötte LiveGreen på bästa tänkbara sätt.

– Besöksnäringen är en av Blekinges viktigaste branscher och en stark konkurrensfördel när det gäller att bygga Blekinges varumärke. Det är också en motor för kompetensförsörjning, inflyttning och etableringar. Branschen har tyvärr drabbats hårt av pandemin, vilket riskerar intäktsförluster och i värsta fall till en halvering av antalet årsarbetstillfällen. Och det är just därför detta projekt är så viktigt – vi måste stötta aktörerna att gå starkare ur krisen. Det känns fantastiskt roligt att intresset var så stort på dagens uppstartsmöte  vi var faktiskt fler deltagare än antalet anmälda, hur ofta händer det? säger projektledaren Lotta Johansson.

Framtiden är digital och hållbar
Projektet fokuserar på att hjälpa företagen att implementera digitala lösningar, öka den digitala närvaron, utveckla digitalt säljbara produkter och på att skapa hållbara erbjudanden – både individuellt och tillsammans med branschkollegor. Några exempel på insatser i projektet är stöd inom filmproduktion och hållbar produktutveckling, kartläggning och analys av digitala system och den konsulthjälp som krävs för att implementera dem, affärsutveckling och marknadsföring. Förhoppningsvis tillåter restriktionerna också några fysiska träffar - inspiration, idégenerering och samarbeten är viktiga bitar. På dagens uppstartsmöte presenterades en analys av marknad, målgrupp och trender, liksom projektets hållbarhetsarbete.

– Företagen får helt enkelt ett smörgåsbord av insatser att välja mellan, och väljer själva vilka delar som passar deras behov. Alla insatser finansieras av projektet som pågår till 2023, och det går fortfarande att göra en intresseanmälan - vi har plats för fler och det finns något för alla! Så tveka inte att höra av dig och tipsa branschkollegorna – tillsammans kan vi göra Blekinge till en urstark besöksdestination, uppmuntrar projektledaren Lotta.

Kontakt
Lotta Johansson
Anmäl ditt intresse till lotta@visitblekinge.se
Mer om projektet: https://www.visitblekinge.se/cotourism

Fakta
CoTourism är ett EU-projekt

70+ företag har anmält intresse att delta i projektets insatser
20 företag har redan fått stöd
3 insatser är genomförda
20+ insatser är inplanerade i projektet
2020-2023 är perioden för projektet
0 kronor kostar det företagen att delta. Projektet står för finansieringen.

Relaterade länkar

Kategorier

Regioner


Visit Blekinge AB (svb) ägs av Region Blekinge och Blekinges kommuner. I nära samverkan med näringslivet, ägarna och andra offentliga intressenter skapar vi optimala förutsättningar för utveckling – av besöksnäring och inflyttning, talangattraktion och etableringar i regionen. Visit Blekinge har både det nationella och internationella marknadsuppdraget att stärka konkurrenskraften genom effektiv och bred marknadsföring av varumärket Blekinge. I samverkan med aktörer i länet står Visit Blekinge för insatser och aktiviteter som ska öka antalet besökare enligt de mål som tagits fram i strategin för besöksnäringen och den regionala utvecklingen. Marknadsuppdraget genomförs med kommunikation som bearbetar olika marknader och målgrupper med anpassade budskap och erbjudanden i de kanaler som passar bäst för ändamålet. Bolagets digitala närvaro är stark, på webbplatsen www.visitblekinge.se och i olika sociala medier men Blekinge marknadsförs även genom PR-kampanjer, mässverksamhet och researrangörer. Oavsett kanal och specialanpassningar för målgrupp handlar allt arbete om att lyfta kännedomen om Blekinge och få fler att välja vårt län. Ett starkt varumärke har stor attraktionskraft!

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445

Relaterat innehåll