Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Håkan Andersson ny vd för Visit Blekinge AB

Håkan Andersson har de senaste åren arbetat med att utveckla Sölvesborgs näringslivsklimat och har en god insikt i näringslivsfrågor. Han har även varit involverad i utvecklingen av besöksnäringen i Blekinge, bland annat genom att vara medlem i den ledningsgrupp som tog fram strategin för besöksnäringen.

- Att få någon med Håkans erfarenhet som VD känns oerhört bra, säger Mona Glans. Besöksnäringen är en av Blekinges snabbast växande näringar och Håkans kunskap och erfarenhet om näringslivets villkor är grunden för en fortsatt bra utveckling för besöksnäringen i Blekinge. Håkan har dessutom bra meriter som ledare och ett brett kontaktnät.

Håkan Andersson börjar sin anställning på Visit Blekinge AB den 1 augusti.

Kontakt:

Mona Glans, ordförande Visit Blekinge AB (svb), 0708-33 65 96

Håkan Andersson, tillträdande vd, Visit Blekinge AB, 0768-60 01 99

Ämnen

Regioner


Visit Blekinge AB ägs av den ideella föreningen Visit Blekinge som just nu har ungefär 80 medlemmar både från det offentliga Blekinge och från näringslivet. Bolaget är ett så kallat svb-bolag, ett aktiebolag med särskild vinstutdelningsbegränsning, vilket innebär att om bolaget uppvisar vinst ska den investeras i verksamheten. Målet är att besöksnäringen ska fördubblas i omsättning till 4 miljarder år 2020.

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445