Gå direkt till innehåll
Hemesterkampanj uppmanar blekingarna att vara närsynta i sommar

Pressmeddelande -

Hemesterkampanj uppmanar blekingarna att vara närsynta i sommar

För första gången riktar Visit Blekinge en marknadsföringskampanj mot invånarna i regionen, och de närmaste grannarna.. Med uppmaningen att stanna “himma” och uppleva allt det som finns på nära håll. Sommaren 2021 är en sommar då blekingarna ska “blinka bort sin hemmablindhet” och vara lite närsynta. Hemesterguiden på webbplatsen är navet i kampanjen.

Det är en bred satsning på att lyfta länets alla små pärlor och smultronställen för att få blekingarna att upptäcka sitt närområde. Utöver hemesterguiden på visitblekinge.se syns kampanjens budskap och #stayinblekinge nu i en rad sponsrade artiklar och annonser i BLT:s Sommarbilaga, i sociala kanaler, på digitala skärmar runt om i länet och i en stor bildutställning på Fisktorget i Karlskrona – Blekingeutställningen – med snygga och inspirerande tips på besöksmål och aktiviteter för alla smaker. Eventuellt kommer utställningen också att sättas upp på ytterligare några orter inom kort.

Ola Söderdahl, VD på Visit Blekinge säger såhär:
– Vi väljer att göra den här historiskt stora satsningen i år för att boosta besöksnäringen som drabbats enormt hårt av pandemin. Den är inte över ännu men om vi tar ansvar och semestrar med omtanke så kan det bli en fantastisk sommar för besöksnäringen och för alla som bor i och kommer på besök till Blekinge. Vi på Visit Blekinge har ju dessutom fått ett breddat uppdrag 2021 som innebär att vi också ska attrahera talanger, företag som vill etablera sig här och människor som vill flytta hit. Hemesterkampanjen lär inte direkt skrämma bort någon, om jag säger så.

Här finns hemesterguiden: http://www.visitblekinge.se/hemesterguide

Kategorier

Regioner


Visit Blekinge AB (svb) ägs av Blekinges kommuner och Region Blekinge. I nära samverkan med ägarna, andra offentliga intressenter och näringslivet skapar vi optimala förutsättningar för utveckling – av besöksnäring och inflyttning, talangattraktion och etableringar i regionen. Visit Blekinge har både det nationella och internationella marknadsuppdraget och en viktig del är att stärka Blekinges konkurrenskraft genom effektiv och bred marknadsföring av varumärket Blekinge. I samverkan med aktörer i länet står Visit Blekinge för insatser och aktiviteter som ska öka antalet besökare enligt de mål som tagits fram i strategin för besöksnäringen och den regionala utvecklingsstrategin. Marknadsuppdraget genomförs med kommunikation som bearbetar olika marknader och målgrupper med anpassade budskap och erbjudanden i de kanaler som passar bäst för ändamålet. Bolagets digitala närvaro är stark, på webbplatsen www.visitblekinge.se och i olika sociala medier men Blekinge marknadsförs även genom PR-kampanjer, mässverksamhet och researrangörer. Oavsett kanal och specialanpassningar för målgrupp handlar allt arbete om att lyfta kännedomen om Blekinge och få fler att välja vårt län. Ett starkt varumärke ger stark attraktionskraft!

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445