Gå direkt till innehåll
Fredrik Jenfjord, ny VD på Visit Blekinge AB.
Fredrik Jenfjord, ny VD på Visit Blekinge AB.

Pressmeddelande -

Klart med ny VD till Visit Blekinge AB

Efter en omfattande rekryteringsprocess under våren har styrelsen för Visit Blekinge beslutat om ny VD. Fredrik Jenfjord, Lomma tillträder den 1 augusti som ny VD för Visit Blekinge.

Fredrik Jenfjord har lång erfarenhet av ledningsarbete med fokus på besöksnäring och destinationsutveckling bland annat inom Öresundsbrokonsortiet. Som ledare har han erfarenhet från att leda team, chefer och specialister i komplexa miljöer med många intressenter.

– Jag är jätteglad att kunna presentera Fredrik Jenfjord som ny VD. Han har en spännande bakgrund som kommer att tillföra Visit Blekinge nya perspektiv och tillsammans med styrelsen fortsätta att utveckla och stärka marknadsföringen av Blekinge, säger Elin Petersson (m), ordförande för Visit Blekinge AB.

Fredrik Jenfjord – vad ser du som största potentialen i marknadsföringsuppdraget, Visit Blekinge AB?

– Med en unik blandning av fantastiska utemiljöer, innovationskraft, akademi och närheten till Europa har Blekinge stora möjligheter att vara attraktivt för många målgrupper. Tillsammans med styrelse, kollegor, näringsliv och övriga intressenter ser jag fram emot att påbörja en resa för att ge Blekinge möjlighet att nå sin fulla potential.

Tills Fredrik är på plats i Blekinge har styrelsen utsett Lotta Johansson som tillförordnad VD. Lotta är idag projektledare på Visit Blekinge.


Kontakt

Elin Petersson: 0708-16 38 88

Fredrik Jenfjord: 0702-87 54 45

Lotta Johansson: 0735-79 79 88

Ämnen

Kategorier


Visit Blekinge AB(svb) ägs av Region Blekinge och länets kommuner. Vårt uppdrag är, att i nära samverkan med näringslivet, ägarna och andra offentliga intressenter, skapa optimala förutsättningar för utveckling i regionen – inte bara av besöksnäringen utan också av inflyttning, talangattraktion och etableringar. Oavsett kommunikationskanal och anpassningar för våra målgrupper, handlar alla Visit Blekinges marknadsföringsinsatser om att fler ska upptäcka och välja Blekinge.

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445