Gå direkt till innehåll
Nu släpps blekingeleden.com – webbsidan för Blekingeleden!

Pressmeddelande -

Nu släpps blekingeleden.com – webbsidan för Blekingeleden!

Knappt två år efter det att Blekingeleden återinvigdes 2019 släpps webbsidan www.blekingeleden.com med kartor, etappbeskrivningar och inspirationsreportage kring den 27 mil långa Blekingeleden. Fredagen den 21 maj 2021 klockan 12:00 släpps webbsidan för Blekingeleden.

- Målsättningen är att tillhandahålla nödvändig information om Blekingeleden som tydligt beskriver ledens olika etapper, säger Niklas Kämpargård, ledutvecklare på Region Blekinge.

Behovet av digitala kartor och etappbeskrivningar har ökat markant under de senaste årens Svemestertrend samtidigt som pandemin har fått fler människor att längta ut i naturen. På flera håll i Blekinge syns ett ökat besökstryck i såväl naturreservat som längs olika vandringsleder, vilket har skyndat på utvecklingen av Blekingeledens nya sajt.

- Det märks tydligt att människor vill komma ut och röra på sig i betydligt större omfattning än innan pandemin och dessutom verkar intresset från närliggande regioner, Skåne och Småland locka vandrare till Blekinges vackra natur, säger Ola Söderdahl, VD på Visit Blekinge.

Fokus på kartor och ”frågor och svar” (FAQ)
Innehållet på sajten kommer successivt att byggas ut med fler inspirationsreportage och tips, men redan från början ligger fokus på kartor och innehållsrika frågor och svar.
- Redan från start finns möjlighet att ladda ner digitala kartor online (det enda du behöver är en skrivare eller så kan du spara kartan som en PDF i telefonen) vilket möjliggör en enkel översikt för den som vill ha en fysisk karta i handen, fortsätter Ola Söderdahl.

Webbsidan kommer framförallt att fungera som ett komplement till appen ARK56 som redan idag inkluderar Blekingeledens olika etapper och möjliggör navigering både med och utan mobiltäckning. Mycket av informationen som finns på Blekingeleden.com syns också på ARK56.se och i appen med samma då den tekniska lösningen bygger på samma plattform.
- Det är ett mycket användbart och lättöverskådligt verktyg som möjliggör en enkel uppdatering som genast visas på alla plattformar oavsett om brukaren använder ARK56-appen, Naturkartan eller Blekingeleden.com, säger Niklas Kämpargård.

Driften av den nya sajten sköts av Region Blekinge och Visit Blekinge gemensamt inom ramen för det samverkansavtal som finns mellan länets samtliga parter för Blekinges regionala leder: kommuner, region, Länsstyrelsen, Blekinge Arkipelag och Visit Blekinge.

För frågor eller visning av systemets funktion kontakta:
Niklas Kämpargård, ledutvecklare på Region Blekinge
0708-65 81 81 niklas.kampargard@regionblekinge.se
Ola Söderdahl, VD på Visit Blekinge
073-429 47 47 ola@visitblekinge.se

Ämnen

Kategorier


Visit Blekinge AB(svb) ägs av Region Blekinge och länets kommuner. Vårt uppdrag är, att i nära samverkan med näringslivet, ägarna och andra offentliga intressenter, skapa optimala förutsättningar för utveckling i regionen – inte bara av besöksnäringen utan också av inflyttning, talangattraktion och etableringar.

Bolaget har både det nationella och internationella marknadsuppdraget att öka Blekinges konkurrenskraft med effektiv och bred marknadsföring som stärker varumärket Blekinge. Oavsett kommunikationskanal och anpassningar för våra målgrupper, handlar alla Visit Blekinges insatser om att fler ska upptäcka och välja Blekinge.

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445