Gå direkt till innehåll
Sweden Rock Festival
Sweden Rock Festival

Pressmeddelande -

Sweden Rock Festival nominerad till Stora Turismpriset

DET VÄXER INGEN MOSSA PÅ EN RULLANDE STEN.

Den 6 december delas Stora Turismpriset ut i Stockholm, för 30:e året i rad. 21 företag eller organisationer är nominerade och har chansen att gå hem med det ärofyllda priset.

Sweden Rock Festival, som utsågs som vinnare till Blekinges Turismpris på Guldekengalan förra året, nominerades för att de på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utveckling av Blekinges besöksnäring med motiveringen:

Med ständig förbättring som drivkraft och ett arrangörskap som andas proffsighet i varje detalj, skapar pristagaren ett sorts evenemangens evenemang som älskas av publiken, år efter år. När det skrivs 3000 artiklar om ett event i Blekinge ger det förstås enormt stort värde, precis som de 200 mkr som näringslivet drar in i samband med folkfesten. Men det stannar inte där - pristagaren tänker alltid framåt och jobbar målmedvetet med hållbarhet i alla aspekter - från viktiga föreningsbidrag till sopsortering, vakuumtoaletter och insatser för att få fler kvinnor både på scen och i publiken. Pristagaren vill förbättra, förändra och erbjuda en unik upplevelse - visa att livet på en musikfestival kan vara tryggt, bekvämt och ösigt till max på samma gång. Och göra skillnad. Ja, det är Sweden Rock Festival som tilldelas Blekinges turismpris 2022.

Sweden Rock Festival står stark bland övriga nominerade, exempelvis: Trakt Forest Hotel, Jönköping. Huseby Bruk, Kronoberg. Strömma Farmlodge, Halland. Österlen Spring Trail, Skåne. Läs hela listan i länken nedan.

Stora Turismpriset delas ut enligt nedan kriterier.

  • Huvudkriterium: Pristagaren bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen.
  • Hållbarhetskriterium: Pristagaren utvecklar metodiskt och målmedvetet en hållbar verksamhet
  • Kunskapskriterium: Pristagaren utvecklar, sprider och delar nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visit Blekinge AB(svb) ägs av Region Blekinge och länets kommuner. Vårt uppdrag är, att i nära samverkan med näringslivet, ägarna och andra offentliga intressenter, skapa optimala förutsättningar för utveckling i regionen – inte bara av besöksnäringen utan också av inflyttning, talangattraktion och etableringar.

Bolaget har både det nationella och internationella marknadsuppdraget att öka Blekinges konkurrenskraft med effektiv och bred marknadsföring som stärker varumärket Blekinge. Vi står för insatser och aktiviteter som ska öka antalet besökare enligt de mål som tagits fram i strategin för besöksnäringen och i den regionala utvecklingsstrategin. Oavsett kommunikationskanal och anpassningar för våra målgrupper, handlar alla Visit Blekinges insatser om att fler ska upptäcka och välja Blekinge.

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445