Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Blekinge på världens största turistmässa

Det nybildade säljbolaget Visit Blekinge AB har knappt kommit igång innan man ger sig iväg till Berlin för att möta ett stort antal köpare och samarbetspartners.
Visit Sweden har en monter där flertalet av de svenska utställarna återfinns. Lena Martinsson, nytillträdd säljansvarig på Visit Blekinge är på plats i Berlin tillsammans med Terje Pedersen som är turistchef i Karlskrona.

Lena och Terje kommer att träffa massor av potentiella köpare och aktörer under mässans tre fackdagar.

- Lenas och Terjes medverkan är perfekt för Blekinge och vår besöksnäring. Tillsammans kommer de att bilda ett proffsigt team med stort fokus på sälj och att göra affärer, säger Jens Harrysson VD på Visit Blekinge.

Mässan i Berlin startar den 4:e mars och håller på till den 8:e. Cirka 10 000 utställare finns på plats i den över 160 000 kvm stora mässan.  

- Vi har genom åren knutit viktiga kontakter och som genererat affärer till Blekinge. Det är viktigt att uppdatera våra nuvarande kunder om vad som händer i Blekinge men självfallet också att få nya intressenter, säger Terje som gör sitt fjärde år på mässan.

Visit Blekinges huvudfokus under mässan är aktiva barnfamiljer, högklassigt fiske samt unika upplevelser.

- Mixen känns bra och jag är övertygad om att den tilltalar väldigt många. Blekinges fiskevatten är coola och skiftande med gäddsafari och kräftfiske för att nämna några. Vidare återfinns bl.a. sälsafari, Brunnsparken och de fantastiska upplevelserna som finns i Blekinge för barnfamiljer, avslutar en glad Lena Martinsson.

ITB är världens största turistmässa och 2014 uppgick besökarantalet till ca 174 000, varav 114 000 var fackbesökare, där 43 % kom från andra länder än Tyskland.

Foto: @visitBerlin, Wolfgang Schlovien.


 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445