Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Golfen i Blekinge en av de bästa.

Blekinge har som destination hamnat som nummer tre, efter Lofoten och Paris som bästa besöksmål för golfare sommaren 2015 hos Golf Digest.

”Vi är mycket glada och självklart oerhört stolta. Vi har tillsammans arbetat väldigt hårt för att alla klubbarna tillsammans ska lyfta golfen i Blekinge. Variationen av golfbanor, och dess närhet, gör det möjligt för golfaren att själv välja sina favoriter och alla kan välja olika”, säger Emma Dennisdotter projektledare på Sveriges Golfkust. ”Ensam klarar ingen klubb detta och det är med gemensamma krafter vi lyckats och jag hoppas att många fler kommer på besök till våra golfbanor i sommar”, säger Emma.

Både Jan-Erik Andersson, ordförande för Blekinges Golfförbund och Jens Harrysson, VD på VisitBlekinge är övertygade om att utmärkelsen kommer att gynna andra aktörer såsom hotell, restauranger och handel. ”De blekingska golfklubbarna är fantastiskt duktiga på att leverera bra och härliga golfupplevesler till besökarna. Jag hoppas på en framgångsrik sommar och höst för alla klubbarna” avslutar Jan- Erik.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Visit Blekinge AB ägs av den ideella föreningen Visit Blekinge som just nu har ungefär 80 medlemmar både från det offentliga Blekinge och från näringslivet. Bolaget är ett så kallat svb-bolag, ett aktiebolag med särskild vinstutdelningsbegränsning, vilket innebär att om bolaget uppvisar vinst ska den investeras i verksamheten. Målet är att besöksnäringen ska fördubblas i omsättning till 4 miljarder år 2020.

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445