Gå direkt till innehåll
Foto: Andreas Blomlöf
Foto: Andreas Blomlöf

Pressmeddelande -

Kraftfull satsning på turism i samband med Guldeken

Region Blekinge delar årligen ut Blekinge turismpris på näringslivsgalan Guldeken. Nu instiftar Visit Blekinge ett stipendium på 25 000 kr som kommer att delas ut vid samma tillfälle.

Det nya stipendiet som heter #tillsammans tilldelas en besöksnäringsföretagare i Blekinge som skapat fruktbara samarbeten med andra aktörer byggt på ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. Stipendiet kommer ursprungligen från den ideella föreningen Visit Blekinge som överlämnade pengar till bolaget genom ett ägartillskott.
– Det är med stor glädje vi kommit överens om att dessa pengar ska användas till stipendiet, säger Lennarth Förberg, regionstyrelsens ordförande. Ola Söderdahl, nytillträdd vd på Visit Blekinge, är också nöjd över stipendiet.
– Att göra saker tillsammans är vårt lilla läns stora styrka. Att på det här sättet få möjlighet att lyfta fram företagare som gjort något alldeles extra är otroligt inspirerande, säger Ola Söderdahl.

Att stipendiet ska delas ut på Guldekengalan är ett strategiskt beslut. Redan nu finns priskategorin Blekinge turismpris som senast vanns av Mörrums Kronolaxfiske. Att ytterligare en aktör prisas med ett stipendium ger besöksnäringen ännu större fokus på galan.
– Besöksnäringen är en av Sveriges mest växande näringar som skapar stora möjligheter för tillväxt, sysselsättning och utveckling. Detta vill vi uppmuntra i Blekinge genom vårt turismpris, säger Tobias Delfin, Region Blekinge.

Guldekengalan kommer att anordnas i höst, förhoppningsvis inför livepublik. Redan nu kan du nominera din kandidat till Blekinges turismpris på guldeken.com Kriterierna är:

  • Den nominerade ska vara verksam inom turismnäringen i Blekinge.
  • Den nominerade ska ha uppvisat föredömliga insatser inom nytänkande och hållbarhet.
  • Den nominerades verksamhet ska bidra till en bättre livsmiljö och hållbar tillväxt i Blekinge.
  • Den nominerade ska bidra till att stärka Blekinges varumärke utanför regionen.

Juryn för Blekinge turismpris består av:

Tobias Delfin, Region Blekinge
Jill Widebrant, Askunga Dovvilt
Thomas Berg, Dragsö Camping
Maria Sällström, Brokamåla Gård
Henrik Svensson, Ronneby Brunn
Ola Söderdahl, Visit Blekinge

Ämnen


Visit Blekinge AB (svb) ägs av Blekinges kommuner och Region Blekinge. I nära samverkan med ägarna, andra offentliga intressenter och näringslivet skapar vi optimala förutsättningar för utveckling – av besöksnäring och inflyttning, talangattraktion och etableringar i regionen. Visit Blekinge har både det nationella och internationella marknadsuppdraget och en viktig del är att stärka Blekinges konkurrenskraft genom effektiv och bred marknadsföring av varumärket Blekinge. I samverkan med aktörer i länet står Visit Blekinge för insatser och aktiviteter som ska öka antalet besökare enligt de mål som tagits fram i strategin för besöksnäringen och den regionala utvecklingsstrategin. Marknadsuppdraget genomförs med kommunikation som bearbetar olika marknader och målgrupper med anpassade budskap och erbjudanden i de kanaler som passar bäst för ändamålet. Bolagets digitala närvaro är stark, på webbplatsen www.visitblekinge.se och i olika sociala medier men Blekinge marknadsförs även genom PR-kampanjer, mässverksamhet och researrangörer. Oavsett kanal och specialanpassningar för målgrupp handlar allt arbete om att lyfta kännedomen om Blekinge och få fler att välja vårt län. Ett starkt varumärke ger stark attraktionskraft!

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445

Relaterat innehåll