Gå direkt till innehåll
Lena och Lennart på Paddelkompaniet vann #Tillsammanspriset 2021
Lena och Lennart på Paddelkompaniet vann #Tillsammanspriset 2021

Pressmeddelande -

Hållbara äventyr på vatten gav Paddelkompaniet Visit Blekinges #Tillsammanspris

Vilka vinner ett pris som premierar hållbarhet, samverkan och framåtdriv inom Blekinges besöksnäring? Jo, det gör en aktör som ser den stora bilden och vet att vägen till hållbar framgång är samarbete och nätverkande. Någon som skapar personliga friluftsupplevelser, tar äventyret till äventyrarna, väcker lust och sprider medvetenhet. Det gör Paddelkompaniet!

Visit Blekinges nyinstiftade stipendium #Tillsammans ger pristagaren 25 000 kronor. Sett i reda pengar är det Guldekengalans mest värdefulla pris. Och nog verkade de mycket glada, Lena och Lennart Peter på Paddelkompaniet när de nyss tog emot stipendiechecken. Ola Söderdahl överräckte också en bonuspresent som ger familjen Peter möjlighet att njuta av vin och gastronomi på Astensmåla gård efter en lång och intensiv säsong. 

Fantastiskt roligt

– Blekinge är ett fantastiskt län att driva verksamhet i och vi ser fram emot att utveckla det fina samarbetet ännu mer.Pengarna kommer väl till pass, kanske blir det någon ny kajak, sa paret Peter. 

Visit Blekinges VD Ola Söderdahl var nästan lika glad som pristagarna när han gick av scenen på Guldekengalan:

– Med #Tillsammans vill vi uppmuntra till samarbete och nätverkande aktörerna emellan och belöna de som ser hållbarhet som en självklarhet i modernt företagande. Och då menar vi "360-hållbarhet" i ekologisk, ekonomisk och social aspekt. Flexibilitet och framåttänk vägs också in. Och det känns väldigt roligt att få dela ut vårt allra första pris till en aktör som kan kryssa i alla de rutorna och säkert många fler. Padddelkompaniet är verkligen fina representanter för Blekinges besöksnäring och väldigt värdiga vinnare.

– Jag har längtat efter den här kvällen eftersom Blekinges besöksnäringsföretagare förtjänar all tänkbar  uppmärksamhet och uppmuntran. Vi på Visit är enormt imponerade över hur alla gett järnet och visat på enorm vilja och utvecklingslust under de här speciella åren. Besöksnäringens entreprenörer har varit snabba med att förstå värdet i CoTourism-projektet och intresset för insatserna där, som på olika sätt ger stöd och verktyg till att bli starkare än någonsin förr, är jättestort. Det är fantastiskt roligt! Tillsammans kan vi ta Blekinge hur långt som helst. 

#Tillsammanspriset 2021: vinnarmotivering

Om det är några som verkligen förstått att Blekinge har allt att vinna på att vara gränslöst så är det årets vinnare av Visit Blekinges #Tillsammanspris. De ser den stora bilden, tänker på helheten och vet att vägen till hållbar framgång är samarbete och nätverkande. Genom att vara engagerade, flexibla och öppna skapar de personliga friluftsupplevelser i Sveriges sydligaste skärgård, åar och sjöar. Vattenlekar som planterar leenden hos den som får en paddel i sina händer. Ja, 2021 års vinnare är Paddelkompaniet – för att de tar äventyret till äventyrarna, väcker lust och sprider medvetenhet.

Relaterade länkar

Kategorier


Visit Blekinge AB (svb) ägs av Region Blekinge och länets kommuner. Vårt uppdrag är, att i nära samverkan med näringslivet, ägarna och andra offentliga intressenter, skapa optimala förutsättningar för utveckling i regionen – av besöksnäring och inflyttning, talangattraktion och etableringar.

Bolaget har både det nationella och internationella marknadsuppdraget att öka Blekinges konkurrenskraft genom effektiv och bred marknadsföring som stärker varumärket Blekinge. I samverkan och på egen hand ansvarar Visit Blekinge för insatser och aktiviteter som ska öka antalet besökare enligt de mål som satts i strategin för besöksnäringen och målen i den regionala utvecklingsstrategin. Oavsett kommunikationskanal och anpassningar för de olika målgrupperna, handlar allt vi gör om att fler ska upptäcka och välja Blekinge.

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445

Relaterat innehåll