Gå direkt till innehåll
Visit Blekinge #Tillsammans: 2023 prisas ett unikt samarbete som stärker Blekinge med närspel, spets och bredd

Pressmeddelande -

Visit Blekinge #Tillsammans: 2023 prisas ett unikt samarbete som stärker Blekinge med närspel, spets och bredd


Under kvällens Guldekengala fick Sveriges Golfkust och Blekinge Golfförbund ta emot Visit Blekinges stipendium #Tillsammans på 25 000 kronor. De uppmärksammas för sitt framgångsrika slit med att paketera och lyfta golfen i länet. Genom samarbete och imponerande driv lockar de golfare på alla nivåer – och pollinatörer – till golfdestinationen Blekinge.

I Blekinge finns unika förutsättningar för njutbart golfspel tack vare välskötta banor, den långa säsongen och de korta avstånden. Satsningen Sveriges Golfkust tar vara på länets kompakta format och jobbar prestigelöst för att få fler som gillar golf och sköna upplevelser utanför banan att välja Blekinge. Att åtta golfklubbar samarbetar för att marknadsföra en gemensam golfdestination och erbjuder gemensamma paket, är unikt. Under 2023 har marknadsföringsinsatserna växlats upp rejält.

Nationell tävling och hållbarhetsprojekt

Samarbetet med varandra och aktörer i besöksnäringen och den gemensamma marknadsföringen är inte det enda som imponerar; Blekinge Golfförbund har också lyckats landa ett treårigt avtal med MoreGolf Mastercard Tour – en av Sveriges största golftävlingar som spelas på tre av banorna längs Blekinges kust med start i maj i år. Dessutom deltar länets golfklubbar i Blekinge Arkipelags projekt Hållbara Golfbanorsom syftar till att få fler pollinatörer att trivas på banorna.

Fredrik Jenfjord, VD på Visit Blekinge om varför Sveriges Golfkust får stipendiet 2023:

– De visar på ett föredömligt sätt att ensam inte är stark. Genom att samarbeta får de möjlighet till mer kraftfull marknadsföring samtidigt som de ständigt ger varandra goda möjligheter att utvecklas enskilt genom kunskapsutbyte.

Juryns motivering:
tta klubbar med ett gemensamt mål. En plats med ovanligt fina förutsättningar för många upplevelser under en lång säsong. Pristagarens satsning tar väl vara på Blekinges format och milda klimat, och vet att formeln för framgång är samarbete, prestigelöshet, driv och rätt paketering. Tillsammanspriset 2023 går till: Sveriges Golfkust och Blekinge Golfförbund.”

Bakgrund
Med stipendiet #Tillsammans vill vi på Visit Blekinge uppmuntra och belöna flexibla och utvecklingsfokuserade aktörer inom Blekinges besöksnäring. Aktörer som tycker att samarbete, ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet är självklarheter i modernt företagande. Stipendiet är på 25 000 kronor och delas ut i samband med Guldeken – Blekinges näringslivsgala.

Blekinge turismpris går till Destination Tärnö
På galan delades ytterligare ett pris med besöksnäringskoppling ut av Region Blekinge – Blekinge turismpris. Det går till ett besöksnäringsföretag som uppvisat föredömliga insatser inom nytänkande och hållbarhet. Årets vinnare är Destination Tärnö.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Visit Blekinge AB(svb) ägs av Region Blekinge och länets kommuner. Vårt uppdrag är, att i nära samverkan med näringslivet, ägarna och andra offentliga intressenter, skapa optimala förutsättningar för utveckling i regionen – inte bara av besöksnäringen utan också av inflyttning, talangattraktion och etableringar.

Bolaget har både det nationella och internationella marknadsuppdraget att öka Blekinges konkurrenskraft med effektiv och bred marknadsföring som stärker varumärket Blekinge. Vi står för insatser och aktiviteter som ska öka antalet besökare enligt de mål som tagits fram i strategin för besöksnäringen och i den regionala utvecklingsstrategin. Oavsett kommunikationskanal och anpassningar för våra målgrupper, handlar alla Visit Blekinges insatser om att fler ska upptäcka och välja Blekinge.

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445

Relaterat innehåll