Gå direkt till innehåll
SVT nyheter  inslag angående Blekinges befolkningsminskning.
SVT nyheter inslag angående Blekinges befolkningsminskning.

Blogginlägg -

Politiker välkomnar plan för att motverka befolkningstapp

Befolkningen i Blekinge fortsätter att minska, vilket är oroande för både regionen och de enskilda kommunerna.

Region Blekinges politiker är bekymrade över utvecklingen, men är samtidigt glada över den gemensamma satsning som initierats för att möta utmaningen. Den länsövergripande satsningen Live in Blekinge ska marknadsföra regionen och stötta kommunerna och enskilda aktörers arbete med att attrahera nya invånare, etableringar och besök.
När Blekinges arbetsgivare är i behov av tusentals nya medarbetare behövs en kraftsamling. SVT Blekinge uppmärksammar befolkningsutvecklingen, och Regionstyrelsens ordförande lyfter fram Live in Blekinge som en viktig del i lösningen.
– Det finns en plan. Till exempel har vi ett projekt som heter Live in Blekinge, som ska marknadsföra hela regionen och locka till inflyttning, säger Robert Lindén. Se hela klippet

Projektet Live in Blekinge vill stärka bilden av ett attraktivt Blekinge genom att:

    • Skapa en gemensam och hållbar varumärkespositionering av Blekinge, det vill säga arbeta för att allt som sägs och görs i satsningen påverkar bilden av Blekinge positivt och förflyttar varumärket i önskad riktning.
    • Skapa förutsättningar för ett länsövergripande samarbete som underlättar för alla som är nyfikna på att flytta till eller etablera sig i Blekinge, genom ett koncept ”En väg in”.

    Genom ”Live in Blekinge” kan vi skapa struktur, arbetssätt och göra direkt nytta. Vi kan bidra till att våra företag fortsätter att vara konkurrenskraftiga, till fler etableringar, fler människor i sysselsättning och en bibehållen, eller ännu hellre, ökad välfärd. Och för att lyckas med satsningen jobbar vi tillsammans – länets kommuner, näringslivet, akademin och andra intressenter som vill växa i och utveckla vårt Blekinge. Läs mer om projektet här: www.visitblekinge.se/live-in-blekinge

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Fredrik Jenfjord

Fredrik Jenfjord

Presskontakt VD/CEO +46702875445

Relaterat innehåll